V sredo, 17. 4. 2024, nas je obiskal Boštjan Gorenc – Pižama. Skupaj smo preživeli zabavno, poučno ter predvsem nasmejano dopoldne. Z mlajšimi učenci smo razmišljali, kaj vse se skriva v očkovi bradi, se spraševali iz česa je luna ter se potopili v morsko kraljestvo. Spoznali smo tudi neustrašna mlada risa Tiholaznik. Poleg zgoraj omenjenih avtorskih del, nam je Pižama predstavil tudi svoja prevajalska dela, čeprav jih ni bilo potrebno posebej predstavljati, saj Pasjega moža in Kapitana Gatnika poznajo skoraj vsi učenci. Morda le en ščepec zanimivosti glede Pasjega moža. Avtor Dav Pilkey je bil tako navdušen, da so ga slovenski bralci vzeli za svojega, da je narisal naslov za slovensko izdajo. To je najverjetneje prva in edina strešica, ki jo je avtor naredil v svoji pisateljski karieri.

Starejši učenci pa so uživali ob prestavitvi knjig Reformatorji v stripu, SLOLvenski klasiki ter Moj lajf. Predstavil je tudi vse radosti in zagate prevajalskega poklica.

Na koncu si je avtor vzel čas še za druženje z mladimi bralci, podpisal knjige ter se skupaj z zlatimi bralci postavil pred fotografski objektiv.

Vsem mladim bralcem želim, da bi knjiga postala vaša zaveznica za celo življenje.

Zapisala: Marina Sokolovič