V sredo, 3. 4, četrtek, 4. 4. in petek, 5. 4., so imeli učenci prvih, drugih in tretjih razredov tehniški dan – Planetarij. Na šolo so prišli predavatelji podjetja Odiseja, ki so učencem v štirih delavnicah predstavili največjo uganko – VESOLJE. 

Učenci so se podali v planetarij, kjer so izvedeli, kako je nastalo vesolje, kaj vse v vesolju najdemo, prvi pristanek na luni, planete, ozvezdja, zvezde in slišali so eno izmed mnogih zgodb, ki so narisane na nebu. 

Učenci prvih in drugih razredov so poslušali eko pravljico o zvezdici Zaspanki, pogledali mesec skozi teleskop in uživali v lutkovni predstavi. Učenci tretjih razredov pa so namesto poslušanja njim že znane pravljice, sestavljali naše osončje.

Učence so navdušili eksperimenti in predstavitev pristanka na luno. Opazovali so, kako lahko stremo cvetlico, kako iz banane narediti kladivo in kaj se dogaja z balonom, ko ga namočimo v tekoči dušik.

Seveda pa to ni pot v vesolje, če ne bi učenci delali raket, ki so jih ob koncu dneva izstrelili v vesolje – v našem primeru po igrišču.

Dan dejavnosti je bil nadvse poučen, zabaven in učencem neizmerno všeč.

Naš dan pa je predstavljen tudi v posnetku. Vabljeni k ogledu.

Učiteljice prvega triletja