14. marca je na OŠ Prule potekalo že tradicionalno tekmovanje v recitiranju decimalk števila π. Rdeča nit celotne prireditve je bila enaka sloganu letošnjega mednarodnega dne matematike, ki je IGRANJE Z MATEMATIKO.

Tako smo udeleženci Osnovne šole Brinje Grosuplje, Osnovne šole Oskarja Kovačiča, Osnovne šole Leskovec pri Krškem, Evropske osnovne šole Ljubljana in Osnovne šole Prule za nekaj ur vstopili v pravljično deželo Iraciolandijo in se pod vodstvom kralja Pi in kraljice Matematike po točno določenem algoritmu prepustili matematični igri. V sklopu dogodka je potekalo tekmovanje v recitacijah decimalk števila π.

V recitiranju decimalk so našo šolo na tekmovanju zastopali Tin Babič 8. a (353 decimal) , Matija Sršen 8. a (212 decimalk) in Matija Prevejšek 9. c (205 decimalk). Sočasno so potekale zabavne matematične delavnice, pri katerih so učenci izdelovali zapestnice s šifriranim sporočilom, tekmovali v športno-matematičnih igrah, sestavljali mesto iz lego kock in s pomočjo računskih operacij sestavljali želeno dvomestno število. Jezikoslovci so skušali v čim manj potezah uganiti neznano besedo. Matematični psihiater pa je moral ugotoviti pravilo, po katerem so učenci odgovarjali na njegova vprašanja. Zaključni del dogodka je bila prireditev, ki ni bila povsem običajna. Najprej so se šole predstavile druga drugi preko matematične igre. Našo šolo so predstavile Nina Stropnik, Nina Gorenc in Eva Rostohar, iz 7. a.  

Več o dogodku s fotoutriki si lahko ogledate na povezavi: https://www.osprule.si/2024/03/17/dan-stevila-pi-2024/