Za nami so trije dnevi mobilnosti v Omišu, kjer je, med drugim, svoje znanje nadgrajevalo in bogatilo pet učenk naše šole.

Prvi dan so nas sprejeli na OŠ Josip Pupačić, nam razkazali šolo in GLOBE merilne postaje v bližini šole. Ogledali smo si tudi staro mestno jedro in vodni ekosistem reke Cetine, kjer smo izvedli meritve znotraj posameznih protokolov na področju hidrosfere in pedosfere.

Drugi dan smo se z ladjo odpeljali na otok Brač, kjer smo obiskali edino srednjo klesarsko šolo na Hrvaškem. Aktivnosti smo nadaljevali v prijetnem učnem okolju, in sicer z delom po skupinah, s področja hidrosfere in pedosfere.

Tretji dan mobilnosti so se učenci med seboj pomerili v kvizu znanja o programu GLOBE in o protokolih, ki so jih spoznavali v predhodnih dveh dneh. Sledile so GLOBE igre, kjer so morali na postajah opraviti različne naloge, povezane z GLOBE protokoli, a brez pripomočkov. V popoldanskem času so se učenci spoznali še z nekaj protokoli in aktivnostmi jesenske kampanje. Učitelji smo med tem spoznavali uporabo GLOBE Data Entry bazo podatkov.

Za nami je prijetna izobraževalna izkušnja. Z novimi znanji bomo nadgradili izvajanje naših obstoječih GLOBE aktivnosti na šoli.

Zapisala: Darja Pleterski