Zaključek bralne značke smo izvedli v sredo, 31. 5. 2023. Naša gostja je bila gospa Irena Cerar – avtorica Pravljičnih poti, urednica, soustanoviteljica Križnikovega pravljičnega festivala ter pripovedovalka ljudskih pravljic.

Za mlajše učence je pripravila ljudske pravljice, ki jih je ”stresla” iz svojega pravljičnega nahrbtnika. S pomočjo pravljičnih predmetov nas je popeljala v svet pravljic. Nobena izmed pravljic ni zapisana, zato so še toliko bolj zanimive, saj nam jih lahko predstavi le ona in doda svojo osebno noto.

Za starejše učence pa je pripravila pravljice za odrasle – grozljive pravljice, kot jih imenuje ona. Vsaka naslednja pravljica, ki jo je povedala, je bila bolj grozljiva od prejšnje in tako je stopnjevala napetost med učenci. Pripovedovanje je zaključila s pravljico o dečku in oblačku.

Sredino dopoldne smo preživeli v družbi prijetne pripovedovalke pravljic, ki nam bo še dolgo ostala v lepem spominu.   

Iskrene čestitke vsem učencem, ki ste s knjigo v roki stopali skozi letošnje šolsko leto. Želim vam, da bi na krilih zgodb leteli po obzorju in spoznavali nove, še neodkrite svetove.

Posebno pohvalo in zahvalo namenjamo vam, naši zlati bralci, ki ste svojo zvestobo knjigi izkazovali dolgih devet let. Iz mladih bralcev, ki ste zvedavo segali po knjigah, jih srkali s svojimi očmi in srci, ste zrasli v odrasle, kritične bralce. Naj vas knjige spremljajo na vaši poti, kamorkoli vas bo le-ta ponesla.

Zapisala: Marina Sokolovič