V sredo, 19. 10. 2022,  je bil za našo šolo res poseben dan, in sicer na našo šolo je prišel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Zakaj? Berite naprej …

Razlog, zakaj je Borut Pahor sploh prišel, je bil podnebni tek. Ta tek naj bi trajal 38 dni, pretečenih naj bi bilo 7.767 km z le enim ciljem, in sicer ohranitev naše prelepe narave in čistega okolja. Štafeta je pot začela v Glasgowu na Škotskem in bo po 38 dneh zaključila pot v Egiptu,  kjer se bo začela mednarodna konferenca o podnebnih spremembah.

 Tudi naši učenci so tekli in kolesarili za dober namen. Štafeto je iz Kostanjevice pripeljal s kolesom vrhunski kolesar Mai Prevejšek, ki je učenec naše šole, po prireditvi, pa so jo naprej odnesli učenci tekači in kolesarji, najprej proti GEN-u, potem pa naprej proti Hrvaški.

Nagovorili so nas gospa ravnateljica, predstavnik Ekošole, predstavnik GEN-a in na koncu še g. Borut Pahor. Nam otrokom se je opravičil, ker starejši niso znali dobro paziti na naravo. Pa mi znamo?

Vsi bomo morali nekaj storiti za to, da se naše ozračje ne bo več segrevalo.

Ponosno smo bili, da smo gostili predsednika države in da se je štafeta ustavila tudi na naši šoli.

Zarja, Nil


Na sledeči povezavi si lahko pogledate video posnetek dogodka:

https://clipchamp.com/watch/6achSmMzzeh?utm_source=share&utm_medium=social&utm_campaign=watch

Tudi podloški šolarji so na poti “pozdravljali Podnebni tek”.

Spodaj si lahko pogledate video posnetka intervjujev Tima in Tina ter Aline in Mance, ki so aktivno sodelovali na podnebnem teku.