Spoštovani devetošolci, spoštovani starši!

Skladno s šolskim koledarjem, bodo letos informativni dnevi za srednje šole in dijaške domove potekali v:

  • petek, 11. februarja 2022, ob 9. in 15. uri ter
  • soboto, 12. februarja 2022, ob 9. uri.

Učenci, ki letos zaključujejo 9. razred osnovne šole oz. tisti, ki letos končujejo osnovnošolsko obveznost, bodo namesto pouka imeli možnost sodelovanja na informativnih dnevih (pouka prost dan), v okviru katerih si bodo pridobili informacije o vpisu.

Glede na epidemiološko situacijo izvedba informativnih dni na srednjih šolah in dijaških domovih tudi v tem šolskem letu ne bo mogoča, saj gre za visoko tvegan dogodek (združevanje velikega števila učencev iz različnih delov Slovenije, izrazito povečana uporaba sredstev javnega prevoza). Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualen način oziroma s spletno predstavitvijo.

Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, so na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavili:

  1. seznam vseh srednjih šol, kjer so navedeni spletni naslovi srednjih šol ter ključne informacije o načinu izvedbe informativnih dni na posamezni srednji šoli;
  2. seznam vseh dijaških domov, kjer so navedeni spletni naslovi dijaških domov ter dodatne informacije o načinu izvedbe informativnih dni v posameznem dijaškem domu.

Omenjena seznama sta dostopna na spletnem naslovu https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ v razdelku “Obvestilo o informativnih dnevih”. Lahko pa si ju tudi ogledate na spodnjih povezavah:

Lep pozdrav.
Sanja Vodopivec,
svetovalna delavka
OŠ Leskovec pri Krškem