V četrtek, 23. 9. 2021, smo na OŠ Leskovec pri Krškem in podružnični šoli Veliki Podlog izvedli Dan zdravja in hkrati obeležili Dan slovenskega športa, ki spodbuja k športnemu udejstvovanju. Dopoldne je bilo tako športno obarvano. Bili smo predvsem telesno aktivni, športno obuti ter oblečeni in ga preživeli v naravi.

V prvem delu smo izvedli vnaprej pripravljene spoznavno – sodelovalne delavnice na temo duševnega zdravja. Delavnice in kasnejši pohodi so potekali glede na trenutno situacijo v skladu s priporočili, v mehurčkih.

Pred odhodom na generacijske pohode smo se okrepčali z zdravo malico. Opremljeni z vodo in sadjem smo se po ogrevanju podali na devet izbranih okoliških poti. Poti so bile primerno izbrane vsaki generaciji otrok.

Dan zdravja so obeležili tudi 5. razredi, ki so bili v Šoli v naravi v Nerezinah. Podali so se na lažjo pohodno pot in nekateri celo na najvišji vrh Televrin.

Tako otroci kot učitelji smo čutili dosežen namen dneva, kateremu je dodano vrednost poleg dobrega psihofizičnega počutja, dodalo še prijetno sončno vreme.

Utrinke čudovito preživetega dne si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Nataša Račič, vodja Zdrave šole