Osnovnošolcem na voljo MEPI učna pomoč – sodelujejo dijaki ŠC Krško Sevnica📚

👉Poleg tega, da poučujem angleščino, na Šolskem centru Krško – Sevnica vodim mednarodni program MEPI, v sklopu katerega dijaki srednje šole v času korone kot prostovoljci nudijo brezplačno učno pomoč osnovnošolcem v Posavju. 

👉Če presodite, da se je vaš osnovnošolec znašel v zagati pri razumevanju ali da želi zgolj utrditi učno snov pri matematiki, fiziki, kemiji, angleščini, se želi nemara udeležiti tečaja risanja ali pa se s prostovoljcem MEPI v času pomanjkanja socialnih stikov zgolj pogovarjati o tem in onem, lahko prijavo oddajo preko obrazca http://mepikrsko.si/mepi-ucna-pomoc/ . Morda kakšnega takšnega osnovnošolca poznate. 

👉Pred pričetkom izvajanjem učne pomoči mentorica programa Mepi osebno kontaktiram starše s telefonskim klicem na številko, ki jo bodo zapisali v obrazec, da se dogovorimo o otrokovih potrebah. V nadaljevanju dijaki nudijo pomoč osnovnošolcem preko izbranega videokonferenčnega okolja enkrat ali večkrat tedensko.

👉Trenutno se učne pomoči Mepijevcev pri učenju že poslužuje 12 osnovnošolcev, ki sedaj lažje sledijo pouku na daljavo. Trenutno je na voljo za nudenje učne pomoči deset MEPI prostovoljcev, ker pa je bilo povpraševanje večje, smo bazo tistih, ki so pripravljeni pomagati, razširili s pomočjo ostalih odličnih dijakinj in dijakov ŠC Krško-Sevnica, tako da bi zlahka lahko pomagali še komu. 

👉Kot pravi pregovor: »Ne odlašajte na jutri, kar lahko storite danes«. 

Alenka Špan, profesorica angleščine na ŠC Krško Sevnica