V pogovoru ob dnevu oseb s posebnimi potrebami se je porodila ideja, da na obisk povabimo osebo, kateri se je življenje zaradi usodne nesreče popolnoma spremenilo. Nismo dolgo razmišljali, saj nas kar nekaj pozna bivšo učenko Sento Jeler. Dogovorili smo se, da nas obišče v petek, 17. 1. 2020, in nam predstavi svojo življenjsko zgodbo. Obiska smo se veselili tako učenci kot tudi učitelji.

Senta nam je s predstavitvijo skozi besede, videoposnetke in fotografije predstavila svoj pogum, trmo, vztrajnost in pomen pregovora ‘nikoli ne obupaj’. Učiteljem je predstavitev orosila oči, učencem pa previhrala sive celice. Ob koncu predstavitve so prišli na vrsto učenci z vprašanji, ki jih kar ni in ni zmanjkalo 🙂
Vsakega izmed nas se je zgodba dotaknila; od najmlajših (ki jih je zanimalo predvsem to, kako proteza deluje), do najstarejših (ki smo se spraševali, kakšen pogum in vera v dobro sta potrebna, da premagaš takšno življenjsko izkušnjo).

Sentino sporočilo po koncu predstavitve: “Hvala! Mi je blo super.. Upam da si bodo tud kej otroci od tega vzeli.. Pač v spomin 🙂”

Senta, navijamo zate!

Učitelji OPB