Z aktivnostmi projekta “Solidarnost je v naših srcih” smo začeli. V ponedeljek sta odšli učenka Lucija Arh in učiteljica Manja Voglar na začetno srečanje v Sarajevo.

Tam sta se srečali tudi s predstavniki naših partnerskih šol. Spodaj pa so fotografije sodelujočih učencev vseh treh šol.

V začetku projekta so naši kolegi iz Srbije ustvarili logotip za naš projekt,

Vse kar se bo dogajalo v zvezi s projektom pa je tudi objavljeno na FB strani projekta.

Na naši šoli pa smo imeli v sredo, 7. 10. 2015, kulturni dan z naslovom “Solidarnost”, kjer smo se teme dotaknili na veliko različnih načinov. Dan je bil razdeljen tako, da smo se z učenci v uvodni uri pogovarjali o solidarnosti, si pogledali kakšen film na to temo, prebrali kakšen članek ali knjigo. Po tem so se učenci srečali s solidarnostjo preko športnih dejavnosti, spoznavanje različnih vidikov komunikacije in urjenja socialnih veščin. Gostili smo misijonarja iz Madagaskarja in Društvo gluhih in naglušnih Krško. Zaključek KD je bil namenjen predstavitvi projekta, ogledu igre Drevo ima srce (za mlajše učence) in kratki predstavitvi nekaterih dejavnosti. Ostale izdelke pa boste videli na razstavi v mesecu decembru, kamor vas že zdaj vabimo.

Nekaj utrinkov, več pa si oglejte na FB strani projekta.

Zapisala: Tanja Cedilnik