Četrtkovo popoldne je bilo za leskovške vrtčevske otroke in njihove starše posebno. Skupaj z vzgojiteljicami so se zbrali v OŠ Leskovec pri Krškem na zaključni prireditvi knjižnega programa Palček Pripovedovalček.

V našem vrtcu namenjamo posebno pozornost knjigi, saj vemo, kako pomembna je za otrokov razvoj. Da imajo otroci radi knjige, smo potrdile vzgojiteljice, ki smo plakate z imeni otrok in naslovi knjig, ki so jih le-ti predstavili v vrtcu, izobesile ob odru. Za posluh in sodelovanje v naših knjižnih projektih smo se zahvalili direktorici Valvazorjeve knjižnice ge. Urški Lobnikar Paunovič in knjižničarki ge. Antoniji Amon, ki nas vsake toliko poboža s svojim glasom in popelje otroke v svet pravljic.

Nekaj spodbudnih besed nam je namenil ravnatelj g. Anton Bizjak, ki je poudaril, da naj bo knjiga naša prijateljica celo življenje.

Nato pa je sledila nagrada za nas vse. Razveselili smo se igrice Rokavička, ki so jo za nas pripravili starši in strokovne delavke enote vrtca Peter Pan. Zelo smo bili veseli, saj so se izkazali kot pravi igralci in poželi bučen aplavz.

Za njimi so se predstavili še otroci enote Mali princ z vzgojiteljico. Igrali so na bobne t.i. kajone in zvočne cevi ter nas tako animirali, da smo tudi mi odigrali skupaj z njimi in se pri tem zabavali.

Ob tej priložnosti bi se vsem nastopajočim še enkrat zahvalili, še posebej staršem enote Peter Pan, da so se opogumili in si v tem norem tempu življenja vzeli čas za igranje na odru.

Petra Rus Plazar