V torek smo si nekaj učencev ogledali Državni zbor (DZ). Najprej smo v živo videli hokejsko igrišče na prostem, ki je na parkirišču nasproti državnega zbora. Presenetila nas je velikost igrišča.

Ob vstopu v DZ smo šli najprej skozi varnostno napravo, ki bi zaznala orožje in nevarnost, če bi jo prinesli s seboj. Ker sem šel skozi tako napravo prvič, mi je bilo zelo zanimivo. Med ogledom DZ se nam je pridružil predsednik g. Milan Brglez, ki nas je lepo pozdravil in odgovoril na dve vprašanji. Ogledali smo si veliko dvorano, v kateri potekajo seje. Ker pa je prihajal na obisk češki predsednik, smo zaključili hitreje. Zanimivost obiska je bila tudi ta, da ko je prišel češki predsednik, smo morali počakati v preddverju, za zaprtimi vrati, tako da smo skozi steklo lahko videli le obris češkega predsednika in njegovega spremstva. Ko smo odšli iz DZ, smo videli njegov avto in varnostni avto.

Šli smo na kratek sprehod in si ogledali stari del mesta, Kongresni trg, Prešernov spomenik, Tromostovje. Imeli smo še ravno dovolj časa za malico v McDonaldsu in manjše nakupe.

Preživeli smo lep, a snežen dan.

Jaka Pešec, 7.a