Že dobro smo zakorakali v novo leto, snega pa še od nikjer. Zato smo se odločili, da si bomo pravo zimo pričarali kar sami.

Iz raznih materialov smo izdelovali snežake (slano testo, pena in lepilo, časopisni papir, stiropor), delali poskuse, prepevali pesmice o zimi in snežaku, prebirali knjige o zimi, izrezovali in lepili snežake, izdelovali snežinke, vmes pa pogledovali v oblake, če se bo iz njih prikazala kakšna snežinka.

V goste smo povabili gospo Melito Voglar iz Valvasorjeve knjižnice, ki nam je povedala pravljico “Dobri snežak”. Z velikim zanimanjem smo poslušali pravljico in si ogledovali ilustracije, ki nam jih je pokazala. V zahvalo smo ji navdušeno zaploskali in ji podarili izdelek, ki smo ga naredili sami. Gospa Melita nam je obljubila, da nas bo zagotovo še obiskala s kakšno drugo pravljico.

Ker snega še kar ni bilo, smo si v igralnici iz časopisnega papirja izdelali snežene kepe in se z njimi obmetavali.

Uprizorili smo dramatizacijo “Rokavička” in veselo prepevali v živalskih kostumih. Okrasili smo “svoj domek” (rokavičko) in vsako jutro komaj pričakali jutranji krog, da smo se lahko ponovno izkazali v različnih vlogah.

Še naprej z veseljem prebiramo knjige, ki jih nato v skupini predstavimo svojim prijateljem.

Na naše povabilo so se prijazno odzvale knjižničarke Valvasorjeve knjižnice iz Krškega, ki so nam uprizorile lutkovno predstavo “Sovica Oka”.

Ker naša domišljija ne pozna meja, smo se tudi mi razživeli v našem novem lutkovnem gledališču, kjer smo pokazali svoje govorne in glasbene sposobnosti.

Vsak dan skrbimo tudi za svoje prstke, da postajamo iz dneva v dan bolj spretni. Tako se urimo v napeljevanju korald, vtikanju žebljičkov, sestavljanju sestavljank, risanju, rezanju s škarjami, sestavljanju kock in še marsičem drugem.