Dočakali smo najbolj čaroben mesec. Z vso resnostjo smo se lotili priprav in prepevali pesmice o zimi in dobrih možeh, da bi nam morda prinesli težko pričakovan sneg.

Za prvo presenečenje so poskrbele mamice, ki so s svojo ustvarjalnostjo pomagale k zimski idili igralnici. Na adventnem snežaku so nas vsako jutro pričakale zanimive naloge, ki smo jih z veseljem uresničili (prepevali smo pesmice, telovadili, risali, izdelovali okraske iz slanega testa za na smrečico,…).

Ta mesec smo praznovali kar dva rojstna dneva. To je bilo veselje!

Obiskala nas je tudi zobna asistentka, ki nam je povedala pravljico o zobni miški. Z zanimanjem smo poslušali, kako pomembna je zdrava prehrana in redno ter pravilno umivanje zob. In ker smo bili zelo poslušni in pojedli veliko sadja, nam je zobna miška na roko odtisnila štampiljko.

Da bi bili prihajajoči prazniki lepi za vse, smo se v vrtcu in šoli odločili za humanitarno akcijo in vsi smo prinašali razne dobrote, s katerimi smo polepšali dan mnogim družinam.

Komaj smo pričakali, da smo na smrečici prižgali lučke in jo okrasili z okraski, ki smo jih sami izdelali.

Da bi bil december res prazničen, se je v igralnici moral začutiti vonj po piškotih, zato smo povabili babice, da nam priskočijo na pomoč. Pripravili smo jim prisrčen sprejem in ob petju pesmic premagali sramežljivost. Valjali in izrezovali smo piškote, s katerimi smo se ob koncu peke posladkali. V zahvalo smo babice naučili rajalno igro “Bela lilija” in jim zapeli še nekaj pesmic. Popoldne smo za starše pripravili čajanko, kjer so lahko preizkusili naše pekarske sposobnosti. Zagotovili so nam, da bomo lahko takšno delavnico ponovili, ker so bili piškoti izvrstni.

Poskrbeli smo tudi za druženje in povabili prijatelje iz skupine Kapljice. Skupaj smo pripravili modno revijo in zaplesali ob veselih melodijah. Na koncu je sledilo sladko presenečenje – sladkanje s piškoti in sadjem.

Očitno smo bili zelo pridni, saj nas je pod smrečico pričakal velik paket presenečenja!