OTROŠKI PROGRAM:

 

MLADINSKI PROGRAM:

Firbcologi je informativna oddaja, ki je na sporedu ob sobotah dopoldan. Otroci se ob studijski voditeljici Pii Zemljič odpravljajo na terene.  V vsaki oddaji na terenu poiščejo odgovore na tri vprašanja vrstnikov, v studiu pa se medtem Pia in otroci srečujejo z zanimivimi izzivi kemijskih eksperimentov, medosebnih odnosov, tematskih zabav in podobno.

Infodrom je informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek gledalcem predstavijo najpomembnejše dogodke, zanimive vrstnike in pojasnijo neznane pojme iz sveta politike, družbe, narave in tehnologije.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in smo doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, v poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Med drugim lahko spremljate tudi naše junake.

V oddaji Na kratko na multidisciplinaren način razložijo pojme s področja humanistike in družboslovja.

V oddaji Frekvenca X na multidisciplinaren način razložijo pojme s področja humanistike in družboslovja.

Spletna stran Astra.si je namenjena vsem dijakom in študentom, pa tudi drugim iskalcem znanja, ki bi radi osvežili, poglobili ali pa usvojili novo matematično znanje.