Jaz sem Gal. Rad gledam dobre filme, rad kosim s kosilnico, rad potujem. Rad pa tudi pripovedujem zgodbe, včasih s kamišibajem.

A veste kaj je kamišibaj? To je japonska umetnost pripovedovanja zgodb s pomočjo slik, včasih so slike že narisane, včasih pa jih kamišibajkarji izdelamo sami. Za pripovedovanje kamišibajkar potrebuje butaj. To je lesen oder v obliki škatle kot nekakšen televizor. Vanj vstavimo liste z zgodbo in čarovnija se začne. Butaje imamo tudi v šolski knjižnici, velikega in dojenčka butajčka, ki je malo manjši.

Že nekaj časa se ukvarjam s to umetnostjo in sem naredil tudi že svojo zgodbo z naslovom Na morje. Ta zgodba je zabavna, pa tudi poučna. Morda ste jo že slišali, morda jo še boste. Povabite me, pa vam jo povem. Nekateri kamišibaji so že narejeni in tudi take rad pripovedujem, še posebej ljudsko zgodbo Janček Ježek. Tudi to imamo v šolski knjižnici in se lahko preizkusite tudi sami.

Pripovedoval sem že v vrtcu, v prvih razredih in na različnih prireditvah. Po pripovedovanju se zmeraj razveselim darilca. Zelo rad sem kamišibajkar, ker rad pripovedujem, rad zabavam poslušalce in rad rišem. In v kamišibaju je to vse združeno. Če vam bo kdaj dolgčas, me povabite. Z veseljem pridem in predstavim kamišibajkarstvo.

Gal Enej Vejnovič, 5. b