V soboto, 6. aprila, je na naši šoli potekalo medobčinsko tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči. Poleg tekmovalcev, so bili učenci naše šole tudi modeli-poškodovanci, ki so jih ekipe prvih pomoči, oskrbele.

Pomerile so se ekipe OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Senovo, OŠ Kostanjevica na Krki In OŠ Leskovec pri Krškem.

Največ znanja je pokazala ekipa naše šole. Uvrstili smo se na medregijsko tekmovanje ekip prve pomoči dolenjskih in belokranjskih ter posavskih osnovnih šol, ki je potekalo 11.aprila, v Dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Pomerile so se ekipe iz OŠ Vavta vas, OŠ Metlika in OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert ter OŠ Leskovec pri Krškem in OŠ Boštanj.

Člani ekip so reševali teste iz prve pomoči in zgodovine RK ter tekmovali na treh različnih situacijah nesreč, kjer so reševali poškodovane.

Nesreče so prikazovale nesrečo v gospodinjstvu, ko je otrok padel v nezavest in prenehal dihati, mama pa se je v paniki po roki polila s kemikalijo. Delovno nesrečo v lesni delavnici, kjer je prvi poškodovanec imel amputacijo roke nad zapestjem, drugi pa zaprti zlom desne nadlahtnice. Zadnji poligon pa je prikazoval prometno nesrečo s poškodovancem, ki ne diha in poškodovancem z odprtim zlomom leve golenice.

Naša ekipa je zmagovalna ekipa posavske regije in bo zastopala posavsko regijo 11. maja na državnem tekmovanju ekip prve pomoči OŠ v Slovenskih Konjicah.

Ekipa, vodja ekipe Vid Pirc, Daša Pacek, Laura Rostohar, Klara Hudoklin, Ajda Dimnik in Zala Stropnik, se z mentorico Karmen Ančimer Poteko že pripravljajo na državno tekmovanje. Želimo jim veliko sreče.