V petek, 16. 9. 2022, so prvošolci prvič prestopili prag šolske knjižnice in vstopili v svet branja in znanja.

Na matični šoli jih je pozdravila knjižničarka Marija Simončič, ki jim je predstavila pravila, ki veljajo v šolski knjižnici. Nato jim je deževen dan polepšala s pravljico O kraljeviču, ki ni maral pospravljati avtorice Nine Mav Hrovat.

Na podružnični šoli je Marina Sokolovič prvošolce sprejela v novi šolski knjižnici. Predstavila jim je volka, ki je našel knjigo, vendar ni znal brati. Našel je prijatelja, ki mu je bil pripravljen prebrati zgodbo. Zgodba, ki mu jo je bral zajec ga je tako prevzela, da se je naučil brati in nato ostalim živalim bral knjige. Knjiga ima naslov Preberi mi zgodbo!. Vsem učencem želim, da bi poslušali zgodbe s takšnim navdušenjem kot je to počel volk. Da bi brali knjige ter s svojim branjem razveseljevali svoje prijatelje tako kot volk iz zgodbe.

Na koncu jih je čakalo še presenečenje. Vsak prvošolec je v dar prejel knjigo Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib, ki jo je napisala Ida Mlakar Črnič.

Tako smo na ta deževen jesenski petek zakorakali v novo bralno leto. Naj bo v njem vsak dan čas za dobro knjigo, saj so dobre knjige zlate knjige, kar je trdil že France Bevk. In na dan njegovega rojstva in smrti – 17. septembra – obeležujemo dan zlatih knjig ter uradno pričenjamo z bralno značko.

Zapisala: Marina Sokolovič