V ponedeljek, 4. 4. 2022, so se tri učenke naše šole udeležile zasedanja 32. občinskega otroškega parlamenta, ki je potekalo v sejni sobi Občine Brežice.

Tema parlamenta je bila že tretje leto enaka – Moja poklicna prihodnost. O temi smo se celo leto pogovarjali na sestankih otroškega parlamenta ter izvajali dejavnosti na ravni šole: teme na razredni uri,karierni dan, dan poklicev.

Z Nejo, Lauro in Zalo pa smo se pridno pripravljale na posebno obliko debate – pro et contra. Dogovorili smo se za 4 trditve, o katerih smo potem razmišljale. Recimo: ali nas bodo res nadomestili roboti, kaj vse je potrebno za izbiro poklica, ali bo delo v tujini res bolj zaželjeno, kako je epidemija vplivala na znanje in izbiro poklica …

Našli smo nekaj poklicev, ki se bodo pojavili v prihodnosti in smo bili zelo presenečeni: poklicni prijatelj, odstranjevalec slabih spominov, specialist za katastrofe, inženir za selitve živali.

V sejni sobi je potekala res super debata. Lepo je bilo slišati glas mladih. Izbrali smo tudi predstavnika, ki nas bo predstavljal na državni ravni. Predlagali smo tudi teme za naslednje leto.

Naša šola se je predstavila tudi z zelo izvirnim plakatom. Več pa si lahko ogledate v priloženih fotografijah.

Mentorica: Blanka Mladkovič