Veselimo se gozdnih dni, ko preselimo našo učilnico v naravo vsaj 1 krat tedensko. September nam je služil z ugodnimi dnevi, da smo lahko izvedli veliko aktivnosti.

Vključevali smo vse učne predmete, predvsem pa smo se gibali, počutili dobro in povezano. V gozdni učilnici smo praznovali rojstni dan s pesmijo in čestitko.

Prepevanje in ritmiziranje z nabranimi paličicami pesmice o mravlji Miji je spodbudilo k ustvarjanju z gozdnim materialom. Veliko že vemo o žuželkah.

Obnavljamo hiško muce Copatarice, ki jo zelo radi obiščemo in se v njej tudi poigramo. Nabiranju in razvrščanju gozdnega materiala sledi poimenovanje dreves in plodov. Gozdne veje in hlodi so mimogrede uporabni za odlično telovadbo.

Včasih si uredimo gozdno učilnico, jo morda z vejami pometemo, da v njej lahko pišemo z vejicami, obnavljamo zgodbe. Zgodba o Kamnu modrosti nam je bila še posebej všeč, zato smo poiskali kamne in se z njihovo pomočjo naučili koordinacijsko indijansko pesem, kateri so prisluhnila drevesa, ptice in še katera žival.

Navdušeno smo barvali jesenske liste z naravnimi barvami rastlin ter opazili spremembe v naravi. Sliši se veliko zvokov in opazi odpadanje listja.

Naključno in z namenom smo se srečali s terapevtko, ki dela s psi, ki so v trenutku pomagali nekaterim premagati strah. Izkušnja za otroke, ki je bila zelo doživeta.

Uspeli smo tudi seštevati s prehodom do 20 s pomočjo naravnega materiala. Račune iznajdljivo zapisujemo kar s črtičnim prikazom s pomočjo palčk.

Radi imamo gozdne dneve, saj nam nudijo veliko medsebojne komunikacije na razgibanem terenu z veliko naravnega materiala na katerem veliko pridobimo z gibanjem in posledično sproščenim učenjem na svežem zraku.

Naše aktivnosti si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Nataša Račič