Spoštovani starši,
v sredo, 4. 12. 2019, bomo imeli na šoli dve predavanji gospe Katje Kugler, magistre zakonskih in družinskih študij, specializantke zakonske in družinske terapije.

Prvo predavanje bo ob 16.30 in bo namenjeno predvsem staršem učencev od 1. do 5. razreda. Naslov predavanja je Očkove princeske in mamini sinki.

Predavateljica bo spregovorila o tem, kdo so očetove princeske in mamini sinki. Družba jih doživlja kot “razvajene otroke”, ki jih starši preveč zaščitijo in do njih razvijejo posebno čustveno vez. Na videz nedolžna fraza za ljubljene otroke pa ima lahko skrit pomen. Tako imenovani starševski ljubljenčki so lahko orodje čustvene manipulacije svojih staršev.

Drugo predavanje pa bo ob 18. uri in namenjeno staršem najstnikov, od 6. do 9. razreda. Že z naslovom predavanja Kako razumeti najstnika nas predavateljica vabi k skupnemu razmišljanju: “Mladostništvo je obdobje izzivov. Gre za obdobje preoblikovanja in zorenja možganov. Bistvene lastnosti mladostništva so burne reakcije, iskanje prostora v družbi, iskanja novosti in močna želja po ustvarjalnem raziskovanju. Skupaj bomo poskušali odgovoriti na vprašanja o zmedi, ki se dogaja v glavah naših najstnikov.”

Obe predavanji bosta v media centru na OŠ Leskovec pri Krškem.

Lepo povabljeni!

Predavanji izvajamo v okviru Šole za starše v organizaciji Ljudske univerze Krško s financiranjem Občine Krško.

Ravnateljica Jožica Repše