Dne 13. 04. 2017 smo se učenci raziskovalne skupine Raziskovanje v družboslovju pod mentorstvom mag. Vilme Malečkar odpravili na eno dnevno ekskurzijo v Ljubljano. Spremljal nas je tudi učitelj Franci Žibert. Dan se je pričel ob 7. uri na železniški postaji v Krškem. Tam smo se zbrali, kupili karte in nestrpno čakali vlak.

Pot v Ljubljano je bila seveda super ob poslušanju glasbe in zabavi. Ko smo končno prispeli, smo se od glavne železniške postaje do Mestnega muzeja odpravili kar peš. V muzeju smo si ogledali razstavo Industrija v novi dobi. Izvedeli smo vse o industriji 19. stoletja in videli stare logotipe takratnih izdelkov. Po končanem ogledu smo naredili kratek sprehod ob Ljubljanici. Nato smo se odpravili v Muzej iluzij. Tam smo videli veliko očesnih prevar.

Po ogledu smo imeli tudi nekaj prostega časa. Vsi smo takoj tekli v Mc Donalds, kjer smo si pridobili moči za preostanek dneva. Kmalu smo se zbrali pri na Prešernovem trgu in odšli proti železniški postaji. Od tam smo odšli nazaj v Krško, kjer se je naš dan zaključil.

Marko Ugrinić, 8.a