V skupini smo postali že pravi prijatelji in v jutranjem krogu s fotografijo označimo, kdo se nam ta dan ni pridružil v vrtcu.

Ker smo spoznavali vremenske pojave, smo izdelali vremenski koledar in vsako jutro skozi okno opazovali vreme, ki smo ga nato označili na koledarju.

Prepevali smo pesmi o jeseni, vremenu, brali knjige, se igrali, veliko časa preživeli na prostem. Večkrat smo se odpravili do bližnje kmetije, kjer smo opazovali domače živali: konje, ovce, kokoši, race, muce. Skrbeli smo za čisto in urejeno okolico vrtca. Grabili smo  suho listje in pometali.

Ker zelo radi poslušamo pravljice in imamo radi knjige, se zelo veselimo, ko ob petkih izžrebamo nekoga, ki bo odnesel domov knjižni kovček. Tako se naše “bralno drevo” zelo hitro polni in za nagrado si vsak izbere svojo sovico. Tudi ta mesec sta nas obiskali knjižničarki in nas presenetili s predstavitvijo dveh knjig o letnih časih. Z zanimanjem smo ju poslušali in obljubili sta nam, da nas kmalu spet obiščeta.

Praznovali smo dva rojstna dneva in vsak je bil zelo poseben. Prvi je bil glasbeno, drugi pa kuharsko obarvan.

Ker se je že začel adventni čas, nas vsak dan pričaka nova naloga. Seveda vsako pridno izpolnimo, da nam bo Božiček prinesel kakšno darilo.

Za največje presenečenje pa so poskrbeli naši starši, saj so si vzeli čas in prišli okrasit našo igralnico. Tako so nam polepšali prihajajoče zimske dni.