Letos so prvič prestopili prag naše igralnice štirje novinci. Pridružilo pa se nam je še pet otrok, ki so prejšnje leto obiskovali katero izmed drugih enot našega vrtca. Vsi otroci so bili prisrčno sprejeti, zato smo se hitro navadili drug na drugega. Veliko smo se “crkljali”, prepevali in se igrali ter otrokom pričarali vzdušje, da bi bilo, sploh novince, novo okolje čim lepše in prijaznejše.

Spoznavali in navajali smo se drug na drugega, spoznali dnevno rutino, kotičke, kjer smo ustvarjali in se igrali.

V jutranjem krogu smo prepevali pesmice, spoznavali bibarije, socialne igre, igrali na male ritmične instrumente, plesali. Z velikim zanimanjem smo poslušali pravljico “Repa velikanka” in vsakič tudi sami pomagali izpuliti repo. Prav tako nam je bila zelo všeč zgodbica “Važič jež”, kjer smo vsi pridno sodelovali. In tudi nad “Razbito bučo” smo bili navdušeni. Oblekli smo tudi kostume in zaigrali svojo predstavo.

Ker so nas v mesecu septembru razveseljevali sončni žarki, smo veliko časa preživeli v naravi in opazovali okolico vrtca. Na sprehodih smo spoznavali živali, rastline in se igrali z naravnimi materiali, ga tipali, vonjali, razvrščali. Seveda pa smo se veliko časa preživeli tudi na našem igrišču, na toboganih, gugalnicah in v peskovniku.

Spoznavali smo jesenske sadeže in pridelke ter jih pridno prinašali v vrtec, jih ponosno predstavili prijateljem ter pripravili razstavo. “Ružili” smo koruzo, izdelovali gosenice iz divjega kostanja, spoznavali različne likovne tehnike (barvali s tempera barvami, suhimi barvicami, flomastri), ustvarjali z različnimi masami (slano testo, iclay maso). Z odtisi drevesnih listov smo naredili čudovito dekoracijo, ki krasi vhod v našo igralnico.

Že v prvem mesecu smo praznovali rojstni dan naše deklice, ki je minil zelo zanimivo, poučno in zabavno.

Prvi mesec je hitro minil. Vsi smo se hitro in lepo privadili drug na drugega, smo prijatelji in si pomagamo. Z velikim veseljem vsako jutro prestopimo prag naše igralnice.