svetovni_dan_druzine_01Generalna skupščina Združenih narodov je 15.maj razglasila za svetovni dan družine, ki ga praznujemo že od leta 1993.

Mnoge družine so v zelo težkem finančnem in materialnem položaju. Mnoge družine so na robu preživetja, mnoge se bojijo, ker se mu hitro približujejo. Starši si vzamemo vse premalo časa drug za drugega in za otroke. Težko je danes vzgajati. Veliko je nerazumevanja, ne sprejemanja in nespoštovanja. Veliko je nezvestobe in iz nje izhajajočega trpljenja… Pridejo tudi bolezen in starost ter z njimi povezane težave. Spori so v družinah zaradi dediščine …

Ampak težave v življenju so zato, da jih premagamo, ne zato, da one premagajo nas. To iz dneva v dan dokazujejo naše družine. Premagujejo pomanjkanje in strah pred prihodnostjo. Pogumno in zavzeto premagujejo vsakodnevne težavice in težave. Trudijo se za več ljubezni, za več življenjskega optimizma. Nič ne pretiravamo, če rečemo, da so naše družine in še posebej naši otroci vir naših moči in upanja. Zato so naše družine tudi vir moči in upanja za prihodnost celotne naše družbe in države.

Težki časi so tudi priložnost. Priložnost za solidarnost med družinami – v sorodstvu, med prijatelji, med sosedi, v mnogih dobrodelnih akcijah …

Zapisal: Aleš Primc,vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Naj bodo naše družine prostor ljubezni, sprejemanja, upanja in odpuščanja. Dajte vsak dan priložnost sebi in svoji družini.