Že nekaj let zapored poteka občinsko tekmovanje “Kaj veš o prometu?” na OŠ Leskovec pri Krškem. Sodelovale so osnovne šole iz občine Krško v kategoriji kolo in srednja šola ŠC Krško-Sevnica v kategoriji skuter.

Letošnji dogodek se je odvijal v četrtek, 14. 5. 2015. Učenci so se preizkusili v testiranju iz cestno prometnih predpisih, vožnji po cestnih površinah in spretnostni vožnji na poligonu. Za varnost tekmovalcev so poskrbeli policisti in prostovoljci, za ocenjevanje pa inštruktorji avtošol, predstavniki občine in občinski SPV.

Ekipo kolesarjev OŠ Leskovec pri Krškem so sestavljali učenci iz 9.b razreda: Kristijan Bogolin, Martin Božič, Kristijan Kavšek, Denis Levičar in rezerva Jakob Rus. Ekipa je osvojila prvo mesto ter tako prehitela OŠ Jurija Dalmatina iz Krškega in OŠ Raka. Med posamezniki so domačini razvrščeni do 5. mesta, najvišje Martin Božič (1. mesto) in Denis Levičar (2. mesto).
Čestitke tako posameznikom kot ekipi za prizadevnost in seveda za lepe dosežke. Martin Božič se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 30. 5. 2015 v Novem mestu. Veliko sreče.