V četrtek, 9. 4. 2015, so v Enoti Pika Nogavička igrišča pred vrtcem samevala, saj smo z otroci bili na pohodih. V sklopu pograma Z gibanjem do zdravja, Mali sonček in svetovnega dneva zdravja, ki je bil v tem tednu, smo si strokovne delavke zastavile cilj, da spodbujamo otroke pri hoji, gibanju in uživanju zdrave prehrane.

Skupina Palčki, se je skupaj z mamicami, atiji in babicami odpravila do igrišča Zeleni gaj. Okrepčali so se z zdravo malico sadjem in vodo. Preizkušali so tamkajšnja igrala in raziskovali okolico. Pisana druščina vseh starostnih obdobij je poskrbela za dobro voljo in aktivno preživeto dopoldne.

Skupini Copatki in Mavrica smo se podali na pot do zelenice pri stadionu Matije Gubca. Tudi mi so se okrepčali z zdravo sadno malico in vodo. Nato smo na zelenici iskali sličice živali in posnemali živalsko gibanje. Zaključili smo s padalom, ki smo ga dvigovali, spuščali in na njem kotalili žogo. S pisanimi barvami in razigranim smehom smo prebudili še sonce, ki se je prikazalo na poti proti vrtcu.

Maja Tomažin