V četrtek, 2. 4. 2015, smo se srečali in po družili predstavniki Sveta staršev za vrtec z vzgojiteljicami vrtca OŠ Leskovec pri Krškem. Okrogla miza je bila namenjena večji obravnavi stika staršev z vrtcem in vzgojiteljicami in kako pomembno je partnerstvo med vrtcem in družini na popolnoma vsakem nivoju.

Možnih stikov, ki jih imajo starši na razpolago je ogromno: telefonski kontakt, elektronsko obveščanje, individualni pogovori, roditeljski sestanki, popoldanska druženja, uradne ure vrtca, oglasne deske, pisna obvestila,.. toda še vedno je prvi in najpomembnejši stik-osebni stik.

Gostje okrogle mize so bile koordinatorke različnih programov, ki se izvajajo v vrtcu (Korak za korakom, program knjižne vzgoje, gibanja, obogatitveni programi in program Mi med seboj). Z nami sta bila še ga. Maja Koretič, pomočnica ravnatelja, pedagoški vodja in ravnatelj, g.Anton Bizjak.

Za vse starše pa je bilo pripravljeno tudi interno gradivo Strokovna avtonomija vrtca v povezavi z vrednotami, starši in metodologijo Korak za korakom, ki je na voljo v vseh oddelkih vrtca.

Vesna Šinko
predsednica Sveta staršev za vrtec