Mesec marec je mesec družin, zato smo se tudi v naši skupini v celoti posvetili tej temi, saj je družina za nas velikega pomena.

Najprej smo se spoznavali med seboj. Prinašali smo fotografije naših družin in skupaj izdelali plakat, ki je krasil našo igralnico v kotičku jutranjega kroga. S ponosom smo predstavljali naše mamice, atije, sestrice in bratce. Marsikdo od nas že pozna ime naših staršev.

Spoznali smo tudi družino kokošk. Prebrali smo veliko knjig o kokoših, petelinih in piščancih, se naučili, kaj jedo in se odpravili na sprehod, kjer smo na dvoriščih opazovali kokoši in peteline. Naučili smo se pesmice, deklamacije, prstne, gibalne in rajalne igre. Obiskala nas je kokoška (marioneta) in nas popeljala v svet pravljice.

Ločevali smo beljake od rumenjakov in v jajčno lupinico posejali krešo ter vsak dan opazovali, kako raste. Pripravili smo si sirni namaz s krešo, ki smo ga namazali na kruh in z veseljem okušali za zajtrk.

Spoznali smo še družini ovce in zajca in se tako dotaknili velikonočnih praznikov.

Bili smo zelo ustvarjalni in okrasili igralnico s piščanci v lupinici, kokoškami iz papirja in mehkimi piščanci iz volne. Okna pa smo spremenili v travnik, ki so ga krasile rožice in metuljčki in na katerem so se pasle puhaste ovčke. Tudi zajčka smo izdelali iz papirnatega tulca.

Mamicam smo ponosno izročili darilo – rožico za materinski dan. Atiji pa so občudovali naše risbice, na katerih smo narisali njih našo družino in bili pri tem zelo ustvarjalni.

Seveda tudi nismo pozabili na naše zdravje. Pridno smo umivali zobe in ko nas je ponovno obiskala zobna miška, nam je podelila štampiljke za lepo umite zobe.

Na lep sončen dan smo se odpravili na pohod in na naše povabilo so se prijazno odzvali starši in stari starši. Pridno smo hodili, se vmes okrepčali s sadjem in napitkom ter na koncu za nagrado prejeli medaljo.

Spoznali smo poklic frizerja in uživali v spretnih rokah gospe Natalije, ki nam je urejala pričeske. Predstavila nam je pripomočke, ki jih uporabljajo v frizerskem salonu.

Obiskal nas je Linin dedek, ki nam je pripravil pravo presenečenje. Prinesel je dva čisto prava zajčka, ki smo ju lahko božali in se z njima poigrali. Pripravili smo jima korenček in jabolka, da je bila njuna pot do doma prijetnejša.

Ob vseh dejavnostih, ki so nas spremljale vsak dan, smo še naprej pridno brali in se veliko igrali ter uživali na sprehodih v naravi.