Začelo se je novo šolsko leto in v našo skupino so prvič vkorakali štirje novinci, katere smo otroci in vzgojiteljice z veseljem sprejeli. Veliko smo se “crkljali”, prepevali in igrali ter pričarali vzdušje, da bi bilo za otroke, sploh novince, novo okolje čim lepše in prijaznejše.

Kljub temu, da smo se zaradi poplave morali preseliti, smo skušali ustvariti dobre pogoje za delovanje tudi v telovadnici.

Spoznavali in navajali smo se drug na drugega, dnevno rutino in v kotičkih ustvarjali ter se igrali.

Praznovali smo tudi prvi rojstni dan naše deklice, kateri smo pripravili presenečenje. Veselili smo se njenih prvih samostojnih korakov.

Veliko časa smo preživeli v naravi in spoznavali okolico vrtca. Na sprehodih smo spoznavali živali, rastline in se igrali z naravnimi materiali, ga tipali, vonjali, razvrščali.

Spoznavali smo jesenske sadeže in pridelke ter jih pridno prinašali v vrtec. “Ružili” smo koruzo in fižol ter pobirali semena iz buč. Iz zelenjave pa smo pripravili okusno juho, ki nam je vsem zelo teknila.

Naučili smo se že veliko jesenskih pesmic, katere popestrimo s spremljavo na glasbene instrumente. Prav tako smo z velikim zanimanjem poslušali pravljico o razbiti buči in z lutkami sami uprizorili zgodbico. Tudi pravljica “Repa velikanka” nam je bila zelo všeč.

Oblekli smo si kostume živali in zaigrali čisto pravo predstavo “Važič jež”.

Prvi mesec je za nami in vsi radi prihajamo v vrtec.